معاونت بهداشتی

• /ZTz
تحویل و استقرار سه دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی

برای اولین بار در کشور

برای اولین بار در کشور؛ تحویل و استقرار سه دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی به دانشگاه علوم پزشکی جهرم

با پیگیری به عمل آمده، سه دستگاه پیشرفته سل کانتر هماتولوژی و اتوآنالایزر بیوشیمی و الایزا پروسسور اتومات تحویل دانشگاه علوم پزشکی جهرم شد. تا امروز مشابه این دستگاه ها در کشور موجود نبوده است.

����به گزارش وبدا جهرم، دکتر محمد رحمانیان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اعلام این خبر گفت: در یک پروژه مشترک بین وزارت بهداشت ایران و سازمان بهداشت جهانی در راستای تجهیز آزمایشگاه های منتخب کشور، سه دستگاه پیشرفته سل کانتر هماتولوژی، اتوآنالایزر بیوشیمی و الایزا پروسسور اتومات در کنار چند دانشگاه منتخب دیگر، به دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز اختصاص یافت.

����دکتر محمد رحمانیان افزود: هدف از استقرار این سه دستگاه، تجهیز و توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی همگام با فناوری روز دنیا و خدمت رسانی با کیفیت مطلوب و کارآمد به بیماران است که هم اکنون در واحد آزمایشگاه مرکزی معاونت بهداشتی دانشگاه (آزمایشگاه غفوری) مستقر شده است.

����وی همچنین ضمن ابراز خرسندی از این اقدام، افزود: تا امروز مشابه این دستگاه ها در کشور موجود نبوده و وجود این دستگاه گامی بلند در ارائه خدمات تخصصی و باکیفیت آزمایشگاهی به مردم شهرستان جهرم خواهد بود. ����رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم، به لزوم تهیه این دستگاه اشاره کرد و گفت: کاربرد اتو آنالایزر بیوشیمی برای انجام آزمایش‌ های بیوشیمی است و می‌تواند انواع ترکیبات سرم خون از جمله قند، کلسترول، پروتئین، آنزیم‌های کبدی، پارامترهای عملکرد کبد، و کلیه را اندازه‌ گیری نماید.

����وی در پایان گفت: با راه اندازی این دستگاه پیشرفته نتایج آزمایشات با دقت و سرعت بیشتری ارائه خواهد شد.

سل کانتر از دو واژه سل به معنی سلول و کانتر به معنی شمارشگر تشکیل شده است. از این دستگاه برای اندازه‌گیری دقیق پارامترهای خونی و بخصوص انجام آزمایش قبل از ازدواج(بررسی وضعیت تالاسمی زوج ها) به صورت کمی استفاده می‌کنند. همچنین دستگاه الایزا پروسسور اتومات در انجام تست های هورمون شناسی کاربرد دارد.

• گروه خبری : اخبار معاونت