صفحه نخست دانشگاه
دوباره تلاش کنید
۱۴۰۱ جمعه ۱۴ بهمن
ورود اعضا
Rss
INTERNATIONAL
!!!b1!!!
!!!b1!!!
صفحه اصلي
درباره معاونت
درباره معاونت
معرفي معاون بهداشتي
معرفي معاون فني
واحدهاي فني
مديريت توسعه شبكه
معرفي پرسنل
شرح وظايف
پزشك خانواده روستايي
شرح وظايف تيم سلامت
اسامي پزشكان مراكز روستايي
آزمايشات و راديولوژي مورد تعهد
بلوك بندي مراكز
اقلام دارويي
داوطلبين سلامت
آموزشگاه بهورزي
اطلاعات مراكز و خانه هاي بهداشت
مواد آموزشي
اداره سلامت خانواده، جمعيت و مدارس
معرفي پرسنل
رسالت و شرح وظايف
واحد سلامت كودكان
رسالت گروه
شرح وظايف گروه
برنامه هاي واحد
چک لیست های پایش
غربالگری تکامل کودکان ASQ
فرم ها و چک لیست کودکان
دستورالعمل ها
مراقبت ادغام یافته کودک سالم
مراقبت ادغام یافته ناخوشی اطفال
نظام مراقبت مرگ خارج بیمارستانی کودکان 1 تا 59 ماهه
واحد نوزادان
رسالت
شرح وظايف
چك ليستها
ترويج تغذيه با شير مادر
واحد سلامت مادران
رسالت
شرح وظايف
برنامه هاي واحد
دستورالعمل ها
چك ليست ها
فرم هاي آماري
واحد باروري سالم و جمعيت
رسالت برنامه باروري سالم
شرح وظایف
دستورالعملها
آموزشي
چك ليست
فعاليتها
واحد سلامت ميانسالان
رسالت
دستورالعمل ها
چک لیست ها
واحد سلامت سالمندان
رسالت
چك ليست
دستورالعمل
بوكلت سالمندان پزشك
بوكلت سالمندان غير پزشك
شیوه زندگی سالم
فرمها
فلوچارت
مطالب آموزشی
واحد سلامت نوجوانان و مدارس
شرح وظايف
برنامه هاي واحد
اهداف
دستورالعمل ها
چك ليست ها
واحد سلامت جوانان
شرح وظايف
آموزشي
چك ليست
بسته هاي آموزشي
اداره پيشگيري و مبارزه با بيماري ها
معرفي پرسنل
شرح وظايف
بيماري هاي واگير
بيماري هاي مشترك انسان و دام
بيماري هاي نوپديد و بازپديد
ايمن سازي
مالاريا
سل
آنفلوانزا
جذام
مننژيت
وبا
اچ آي وي و ايدز
آشنايي با اچ آي وي
دستورالعمل ها
هپاتيت
آميزشي
بيماري هاي غيرواگير
برنامه پيشگيري و كنترل تالاسمي
برنامه پيشگيري و كنترل هيپوتيروئيد نوزادي
برنامه پيشگيري و كنترل سرطان
برنامه پيشگيري و كنترل قلبي عروقي
برنامه پيشگيري و كنترل فشارخون
برنامه پيشگيري و كنترل PKU
برنامه پيشگيري و كنترل ديابت
برنامه پيشگيري و كنترل G6PD و گالاكتوزومي
برنامه پيشگيري و كنترل آسم، آلرژِي و COPD
برنامه پيشگيري و كنترل بيماري هاي اسكلتال و چشمي
برنامه پيشگيري و كنترل سوانح و حوادث
نظام مراقبت عوامل خطر بيماري هاي غيرواگير
مركز مشاوره اميد
مركز مشاوره سلامت
مواد آموزشي
دستورالعمل ها
اداره سلامت محيط و حرفه اي
معرفي پرسنل
شرح وظايف
گروه بهداشت محيط
دايره فعاليت بهداشت محيط
سلامت مواد غذايي
سلامت آب آشاميدني
نظارت بر بهداشت استخرهاي شنا و شناگاه هاي طبيعي
آزمايشگاه آب معاونت بهداشتي
كنترل حشرات و ناقلين
بهسازي روستا
بهداشت محيط در بلايا
بهداشت پرتوها
گروه بهداشت حرفه اي
معرفي واحد بهداشت حرفه اي
تشكيلات بهداشت حرفه اي
طب كار
بيماري هاي شغلي
پرونده پزشكي
چك ليست پايش
قوانين و دستورالعمل ها
معاينات رانندگان
occupational health
كميته ها
كميته HSE
كميته حفاظت فني و بهداشت كار
كميته سلامت شغلي و ايمني در كارگاه هاي ساختماني
كميته طب كار
كميته مشاغل سخت و زيان آور
آزمايشگاه
مواد آموزشي
دستورالعمل ها
گروه آموزش و ارتقاي سلامت
معرفي پرسنل
شرح وظايف
تقويم آموزشي
شبكه ياوران بسيج سلامت
توسعه مهارت هاي آموزشي
خودمراقبتي
بسته هاي خدمتي
چك ليست پايش
پنل مديريتي
سفير سلامت
خودمراقبتي
تفاهم نامه ها
كمپين هاي سلامتي
نيازسنجي
مواد آموزشي
گروه سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد
معرفي پرسنل
شرح وظايف
واحد سلامت روان
تعريف سلامت روان
مهارت هاي زندگي
مهارت فرزندپروري
بيماريابي و مراقبت از بيماران رواني
پيشگيري از خودكشي
مداخلات رواني اجتماعي در بلايا
واحد سلامت اجتماعي
واحد پيشگيري از سوء مصرف مواد
مواد آموزشي
دستورالعمل، چك ليست
فرم ها
گروه مديريت و كاهش خطر بلايا
معرفي مديريت
معرفي پرسنل
شرح وظايف
مواد آموزشي
برنامه ها
فرآيندها
واحد امور دارو و تجهيزات
شرح وظايف
چك ليست ها
واحد سلامت دهان و دندان
معرفي پرسنل
شرح وظايف
ارائه خدمات به مدارس
ارائه خدمات به مهدكودك ها
مراكز دندانپزشكي حوزه معاونت بهداشتي
واحد تغذيه
معرفي پرسنل
شرح وظايف
رسالت
برنامه هاي واحد
آشنايي با گروه هاي غذايي اصلي
فرم ها و چك ليست ها
دستورالعمل ها و آئين نامه ها
دستورالعمل ها
بوكلت
مواد آموزشي
مطالب آموزشي
پمفلت
توصیه های تغذیه ای در دوران شیوع کرونا
شاخص هاي آماري
سالنامه 94
آزمايشگاه
معرفي پرسنل
شرح وظايف
نوزادان
فرايند كار در آزمايشگاه
پايگاه هاي بهداشتي درماني ويژه اتباع خارجي
پزشك خانواده شهري
روابط عمومي
معرفي
مناسبت هاي سلامت
تماس با ما
نرم افزار نرمش هاي محل كار
فرم ثبت جراحت
مسابقه فاصله گذاری اجتماعی
آتش نشانی
آرایشگاه
بانک
بقالی- آجیل فروشی
بیمارستان ها – مراکز بهداشتی درمانی
پادگان
جایگاه سوخت
خودروهای حمل مواد غذایی
دندان پزشکی
فروشگاههای زنجیره ای
مطب ها
نانوایی
هواپیما- قطار-اتوبوس
هر خانه یک پایگاه سلامت
همیار مدافعین سلامت
ازدواج آسان
ثبت نام وبینار سالمندان
برنامه پيشگيري و كنترل PKU
فنيل كتون اوري (پي . كي . يو)
بيماري فنيل كتون اوري چيست ؟
بيماري فنيل كتون اوري (پي .كي. يو) يك بيماري ارثي است كه از پدر و مادر به فرزند منتقل مي شود و به علت كمبود نوعي آنزيم در كبد نوزاد به وجود مي آيد. نوزاد مبتلا به علت كمبود اين آنزيم ، قادر به هضم فنيل –آلانين نيست . در ادرار مبتلايان به اين بيماري مواردي به نام فنيل كتون دفع مي شود، كه حاصل هضم ناقص فنيل آلانين است ، به همين جهت بيماري را فنيل كتون اوري ناميده اند .
نشانه ها و علائم :
بيماري پي . كي . يو در بدو تولد نشانه بارزي ندارد و ظاهر نوزاد در هفته هاي اول زندگي سالم است ، اما به تدريج ،علائمي مانند : تاخير در رشد و تكامل ، بي قراري، استفراغ ، ضايعات پوستي در سطح بدن ، بور شدن موهاي سر بدون سابقه خانوادگي و بوي زننده و نامطبوع عرق و ادرار ظاهر مي شود. با گذشت زمان ، كودك دچار عقب ماندگي ذهني مي شود و اغلب نا آرام و پرجنب و جوش (بيش فعال) است همچنين صحبت كردن ، نشستن و راه رفتن كودك مختل مي شود و ممكن است اين عوارض هميشگي شود.
تشخيص :
علائم بيماري پي . كي. يو تا 5 و 6 ماهگي گمراه كننده است. به همين دليل پزشكان در بسياري از موارد در تشخيص دچار اشتباه مي شوند. تنها و بهترين راه تشخيص اين بيماري ، اندازه گيري غلظت فنيل آلانين خون نوزادان در بدو تولد است. اين آزمايش بايد 3 تا 5 روز بعد از تولد انجام شود، زيرا تاخير در تشخيص بيماري ، از هفته دوم به بعد ، موجب آسيب رسيدن به مغز مي شود.
پيشگيري و مشاوره ژنتيك :
در حال حاضر ، با آزمايش ژنتيك بيمار و والدين ، نقص ژنتيكي تشخيص داده ميشود.در صورتي كه اين نقص مشخص شود ، بررسي جنين در حاملگي هاي بعدي ممكن است در صورت تشخيص ابتلاي جنين در بيماري ، امكان سقط وي وجود دارد.
درمان :
در صورتيكه با گرفتن آزمايش خون از نوزاد ، بيماري به موقع تشخيص داده شود، مي توان با برنامه غذايي مناسب و مراقبت هاي لازم اورا درمان كرد.
ميزان موفقيت درمان به زمان شروع و مراقبت هاي بعد از آن بستگي دارد. هرچه تشخيص و درمان بيماري زودتر آغاز شود، موفقيت بيشتراست.
مصرف شير مخصوص و مواد غذايي با فنيل آلانين كم ، زير نظر پزشك و كارشناس تغذيه ، تنها راه درمان است.
توجه: مصرف غذاهاي پروتئيني ، از جمله شير خشك هاي معمولي و به ميزان كمتر شير مادر ، باعث افزايش شديد غلظت خوني فنيل آلانين و تجمع آن در بدن بيمار مي شود و رشد و تكامل مغز و اعصاب را مختل مي كند و به ضايعه مغزي و عقب ماندگي ذهني پايدار منجر مي گردد.
در صورتي كه بيماري به موقع تشخيص داده شود و برنامه غذايي به موقع آغاز شود و ادامه يابد ، كودك به رشد طبيعي خود ادامه مي دهد و زندگي همراه با سلامتي خواهد داشت.
بهترين زمان تشخيص بيماري، هفته اول تا دوم تولد نوزاد است. با وجود اين ، كودك بيمار در هر سني كه شناسايي شود ، بايد تحت مراقبت متخصص كودكان و كارشناس تغذيه قرار گيرد.
با گرفتن يك قطره خون از پاشنه پاي نوزاد در روز 3 تا 5 بعد از تولد مي توان اين بيماري را تشخيص داد و از عوارض بعدي آن پيشگيري كرد.
...
تاریخ :
1396/01/07
تعداد بازدید:
22430
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به
دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم
مي باشد.
آزمون آنلاین
کتابخانه مرکزی
تور مجازی
ارتباط با ما
هیچ داده ای برای نمایش وجود ندارد
×
ورود اعضاء
Powered by
Dorsa
Portal